Om festivalen

Information om NVC-festivalen

 


Nu är det dags igen! En fyradagars festival i början av sommaren för alla som är intresserade av Nonviolent Communication (NVC). Festivalen organiseras i tradition med de europeiska NVC-festivalerna. Det kommer att finnas en färdig struktur utifrån Open Space – en självorganiserande modell – med bland annat workshopblock, empatigrupper, gruppsamlingar (community gatherings) och en ”No need for talent show”. Det kommer inte att finnas ett färdigt program, utan det är festivaldeltagarna själva som erbjuder olika workshops. För att delta på festivalen behövs ingen tidigare erfarenhet av NVC. En god förutsättning för att delta är en önskan att utforska hur vi påverkar varandra med vår kommunikation och hur vi kan samarbeta utan dominans och underkastelse.

Datum: 2020: Torsdag 11/6 kl. 16 – söndag 14/6 kl. 16

Plats: Tollare folkhögskola nära Stockholm

Pris: 500-1500 kr för festivalen, pris för eventuellt boende och mat tillkommer

Jag använder mig av ett prisintervall för att möjliggöra deltagande av människor med olika ekonomiska förutsättningar. Om du har ekonomiska möjligheter att betala mer än 500 kr för deltagande på festivalen bidrar du på flera sätt.
1. Det ger människor som annars inte skulle ha råd att delta på festivalen möjlighet att anmäla sig till subventionerat pris.
2. Det ger arrangören ekonomisk ersättning för arbetet att arrangera festivalen

Kontakt och info: joachim@jberggren.se, 070-770 66 21

Arrangör: Joachim Berggren Kommunikation

Joachim Berggren är certifierad NVC-tränare, arrangerade förra årets festival, har deltagit i sex europeiska NVC-festivaler och varit medarrangör till den europeiska NVC-festivalen som ägde rum på Tollare 2014.

Kontakta mig gärna om du ser några fel på hemsidan eller har förbättringsförslag.

Alla foton är tagna av deltagare på ”the European NVC Summerfestival” 2014 som ägde rum på Tollare.

Program

 

  Torsdag 11/6 Fredag 12/6 Lördag 13/6 Söndag 14/6
-08:00   Morgonaktiviteter Morgonaktiviteter Morgonaktiviteter
07:30-09:00   Frukost Frukost Frukost
09:15-10:00   Morgonsamling Morgonsamling Morgonsamling
10:15-12:00   Workshop 1 Workshop 1 Workshop 1
12-13:30   Lunch Lunch Lunch
13:30-15:00   Workshop 2 Workshop 2 Workshop 2
15:00-16:00   Fri tid/lek Fri tid/lek 15:15-16:00 Avslutningsceremoni
16:00-17:00 Öppningsceremoni Empatigrupp Empatigrupp
17:00-18:30 Middag Middag Middag  
19:00-20:00 Kvällssamling och empatigrupp Kvällssamling Kvällssamling  
20:15- Workshop 3 Workshop 3 No need for talent show  

Vad kostar det att delta?

 

Själva festivalen kostar 500-1500 kr

Maten på Tollare kostar:

Frukost 90 kr (totalt 270 kr)
Lunch 138 kr (totalt 414 kr)
Middag 180 kr (totalt 540 kr)
Barn 0-2 år äter gratis, Barn 3-12 år betalar halva priset

Boendekostnad per person:

Enkelrum 818 kr per natt (totalt 2454 kr)
Dubbelrum 482 kr per natt (totalt 1446 kr)
Extrasäng, ej till sovsal/tält 168 kr per natt (totalt 504 kr)
Sovsal, ta med egen madrass och sängkläder 168 kr per natt (totalt 504 kr)
Tält, ta med egen utrustning 168 kr per natt (totalt 504 kr)

Din anmälan är bekräftad när du betalat in minst 500 kr per deltagare (ej barn). Barn utan egen inkomst betalar ingen festivalavgift.

Prisexempel festivaldeltagande (med lägsta avgift 500 kr/vuxen):

Vuxen i enkelrum, äter alla måltider: 4178 kr
Vuxen i dubbelrum, äter alla måltider: 3170 kr
Vuxen i sovsal/tält, äter alla måltider: 2228 kr
Vuxen, ej boende, äter lunch och middag: 1454 kr
Två vuxna i dubbelrum med ett barn (3-12 år), extrasäng, äter alla måltider: 7456 kr

 

Innan du anmäler dig, läs riktlinjerna för deltagande:

Riktlinjer för deltagande på NVC-festivalen

 

Nyckelbegrepp under festivalen

 

Community – Community saknar ett bra ord på svenska; gemenskap skulle kunna vara ett ord. Community syftar på en grupp människor som delar någonting tillsammans, till exempel boende, värderingar, intressen

Empatigrupp – En grupp på tre till fem personer som träffas varje dag under festivalen. Empatigruppen kan ses som din trygga bas under festivalen. Här kan du dela tankar och känslor, uttrycka dig med ärlighet och bli lyssnad på med empati. Du får också möjlighet att lyssna på andra. Det finns både chans att välja din egen grupp eller att bli slumpmässigt indelad.

Konflikthanteringsgrupp – En resursgrupp som kan användas om två eller flera parter inte lyckas samarbeta eller komma överens om en gemensam strategi.

Kvällssamling – På engelska ”Community meeting”. En chans att träffa alla festivaldeltagare. Efter meddelanden delar vi det senaste dygnets lärdomar samt sorg- och glädjeämnen.

Meddelanden – Under morgon- och kvällssamlingarna – som är de tillfällen under dagen då vi alla träffas – finns chansen att framföra information som rör alla eller många av festivaldeltagarna.

Morgonaktivitet – Morgonaktivitet är något vi gör innan frukost tillsammans med andra (eller själva). Det kan exempelvis vara meditation, yoga eller en löptur.

Morgonsamling – På engelska ”Community meeting”. Efter frukost samlas alla deltagare och efter remembering och meddelanden erbjuder de som vill workshops och andra aktiviteter. 

No need for talent show/Non talent show – En tradition i många NVC-sammanhang. Sista kvällen samlas vi och delar något vi gillar att göra eller något som är en utmaning för oss. Det kan vara att sjunga en sång, läsa en dikt, spela en sketch eller något annat uppträdande.

NVC, Nonviolent Communication – Anledningen till att vi träffas. NVC kan beskrivas på många sätt: en samtalsmetod, ett redskap för konfliktlösning, ett förhållningssätt, en livshållning eller en livsfilosofi. Vilken är din favoritbeskrivning?

Remembering (påminnelse, hågkomst) – Morgonsamlingen startar med en remembering. Ofta framför någon en dikt, spelar upp en sång eller läser en text som påminner oss om varför vi ägnar oss åt NVC.

Riktlinjer – Ett dokument vi godkänner för att upprätthålla gemenskap och samarbete under festivalen.

Workshop – Det finns möjlighetet för alla deltagare att dela med sig av sin kunskap eller bjuda in andra för gemensamt utforskande, både kring NVC och andra ämnen.

 

FAQ – Vanliga frågor

 

Vid anmälan, är priset för mat per dag eller hela festivalen?
– Boxrutan är för tre måltider. Vill en ha något annat alternativ: skriv en kommentar i kommentarsfältet.

Går det att bo i husbil vid festivalen?
– Det går att bo i husbil och husvagn. Priset är detsamma som vid tält och sovsal (168 kr/natt/person). Det finns två platser för el.

Varför är priset för festivalen 500-1500 kr?
– Ett prisintervall gör det möjligt för deltagare med olika ekonomiska förutsättningar att delta. Om du betalar mer än 500 kr möjliggör du för arrangören att erbjuda plats för deltagare som annars inte skulle ha möjlighet att delta. Du bidrar också till att arrangören får ekonomisk ersättning för arbetet att arrangera festivalen.

 

Innan du anmäler dig, läs riktlinjerna för deltagande:

Riktlinjer för deltagande på NVC-festivalen